Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2017

   
 

Семинар Иновации и комерсиализация на научни резултати6 декември 2017, София, България

На 6 декември 2017 г. във Факултета по химия и фармация на СУ "Св. Климент Охридски" бе проведен Семинар по Иновации и комерсиализация на научни резултати в рамките на проекта "Materials Networking", финансиран по програмата Хоризонт 2020.

Школа Компютърно моделиране на материали” 4-5 декември 2017, София, България

Втора школа "Компютърно моделиране на материали" ще бъде организирана във Факултета по химия и фармация на Софийския университет на 4 и 5 декември 2017 г. в рамките на проекта "Materials Networking", финансиран по програмата Хоризонт 2020.

Шеста национална студентската олимпиада по компютърна математика

На Шестата национална студентската олимпиада по компютърна математика „Акад. Стефан Додунеков“, CompMath-2017, която се проведе в Техническия университет във Варна, 27-29 октомври 2017 г., отборът на ФХФ-СУ завоюва 2 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медал.

Проф. Стойко Факиров, получи Медал за изключителни изследвания върху съвременни материали и технологии за 2017 г. от IAAM

Международната асоциация за съвременни материали (IAAM), която има повече от 50 000 членове от над 140 държави, е отличила със своя Медал за забележителни и изключителни изследвания върху съвременни материали и технологии за 2017 г. професор Стойко Факиров, възпитаник и бивш заместник-ректор на Софийския унив,ерситет "Св. Климент Охридски".

Семинар „Приложение на масспектралните техники при определянето на биоактивни вещества“

Семинарът ще се проведе на 17 Октомври 2017 г. в заседателната зала на Факултет по химия и фармация, СУ „ Св. Климент Охридски“.

Обучителна школа 1 на тема: "Тенденции на научното развитие във ФХФ", 25.09-29.09.2017, гр. Банско

Школата ще се проведе в рамките на проект BG05M2OP001-2.009-0028 "Постигане на оптимална среда за обучение, научни изследвания, иновации и устойчиво развитие на човешкия капитал в сферата на химическите науки: Адаптиране на образованието днес за утрешния ден" с Бенефициент Софийски университет „Св. Кл. Охридски“ чрез Факултет по Химия и Фармация, финансиран от Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“.

Работна среща “Advanced Materials” по проект Materials Networking, финансиран от програмата Хоризонт 2020 10-13 септември 2017, Поморие, България

От 10 до 13 септември, 2017, в Поморие ще бъде проведена втората работна среща на тема “Advanced Materials“ по проект Materials Networking, финансиран по програма Хоризонт 2020.

Конкурс за селекция на студенти и докторанти за практически обучения в Лисабонския Университет, Португалия, по проект HEI PLADI

Срок за подаване на документите – 15.09.2017 г., до 12:00 часа

Софийският университет е първия български университет член на Международната Фармацевтична Федерация (FIP)

Факултетът по химия и фармация на СУ се присъедини към най-голямата и влиятелна фармацевтична организация в света и вече е единственото българско висше училище в Световния списък на висшите училища по Фармация (World list of Pharmacy schools).

Международна среща по проект на Факултета по химия и фармация в Кеймбридж, 17-21 юли, 2017 г.

От 17 до 21 юли, 2017 г., в Университета в Кеймбридж, Великобритания, се проведе първата лятна школа и работна среща в рамките на проекта Materials Networking, насочен към повишаване на научния капацитет на Факултета по химия и фармация на СУ “Св. Кл. Охридски“, който е финансиран по програмата Хоризонт 2020.

47-ма Национална конференция на учителите по химия с международно участие

На 27 – 29 октомври 2017 г. в Благоевград ще се проведе 47-мата Национална конференция на учителите по химия с международно участие на тема: „Добри практики и изследвания в химическото образование: наблюдения, опити, уроци, извънкласни дейности”.

Награда за най-добър постер на 8-та Научна сесия „Младите учени в света на полимерите“

Студентките Деница Николова и Владислава Димитрова от IV курс, специалност „Екохимия“, Факултет по химия и фармация, СУ “Св. Кл. Охридски“, спечелиха награда за Най-добър постер на 8-та Научна сесия „Младите учени в света на полимерите“.

Общо събрание на ФХФ

На 06.06.2017 г. от 14:00 ч. в 130 ауд. ще се проведе Общо събрание на ФХФ, съгласно решение на Факултетния съвет от 04.04.2017 г.

Покана за участие в Преакселераторска програма Greenhouse

Реализирайте “зелената” си бизнес идея чрез Greenhouse - първата по рода си преакселераторска програма!

Представянето на програмата ще бъде на 3 май 2017 г. от 17:00 ч. в Заседателната зала на Факултета по химия и фармация на СУ "Св. Климент Охридски".

Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация

До всички любопитни ученици (и не само)!!!

Ако желаете да се докоснете до изкуството на правенето на наука и да споделите незабравими мигове изпълнени с много демонстрации и редица възможности, то тогава заповядайте на 3-ти и 4-ти май на ежегодните Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация.

XVI Национална конференция по химия - 17-19 май 2017 г.

На 17, 18 и 19 май 2017 година, Факултетът по Химия и Фармация на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде отново домакин и организатор на превърналата се в традиция Национална конференция по химия за студенти и докторанти!

Конкурс за селекция на студенти и докторанти за практическо обучение в Университетски Ботанически градини – Варна и Балчик, по проект HEI PLADI

Обучението по „Управление на растителни колекции: ботанически градини” ще се проведе в Университетски Ботанически градини – Варна и Балчик от 15 до 19 май 2017 г.

Награда Аквахим на Съюза на Химиците в България „За най-добра дипломна работа“

Наградата Аквахим на Съюза на Химиците в България „За най-добра дипломна работа“, защитена през 2016 г., бе спечелена от възпитаничката на Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“, Диана Чолакова – дипломиран бакалавър от специалност Инженерна химия и съвременни материали!

Награда „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2017 г.

Д-р Марин Симеонов, асистент в катедра Фармацевтична и приложна органична химия на Факултета по химия и фармация, СУ “Св. Климент Охридски“, спечели наградата „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2017 г.

Плащане на семестриални такси чрез СУСИ – летен семестър, редовно обучение, учебна 2016/2017 г.

И за летния семестър на 2016/2017 учебна година възможността за плащане на семестриалните такси чрез информационната система СУСИ се предлага, вече като постоянна алтернатива на досега съществуващите начини. При нея се използва системата за разплащане на ePay/EasyPay.

Анкетно проучване на студентското мнение зимен семестър 2016/17 учебна година

На вниманието на всички студенти във Факултета по химия и фармация: Вашето мнение е важно и помага да се подобри значително преподаването във Факултета! Моля, до края на този семестър да споделите мнението и препоръките си!