Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2016

   

На патронния празник на СУ бяха връчени награди на отличили се преподаватели и студенти през изминалата година

По традиция на патронния празник на Софийския университет проф. Анастас Герджиков обяви Голямата награда за научна и изследователска дейност „СУ „Св. Климент Охридски” и наградата на Столична община за най-добър млад учен на СУ „Св. Климент Охридски“ за 2016 г.

Юбилейно X-то издание на Националния приз „Студент на годината"

НПСС откри процедурата за номинации в Юбилейното X-то издание на Националния приз „Студент на годината". Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 20 Ноември 2016 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в гр. София през месец Декември.

Научна сесия и Вечер на химията на 24 ноември 2016

На 24 ноември 2016 г. (четвъртък) ще се проведе Научна сесия на Факултет по химия и фармация, а от 19 часа в аудитории 130 и 210 на Факултета по химия и фармация на Софийския университет, бул. "Джеймс Баучър" 1, ще се проведе традиционната Вечер на химията със забавни и красиви химични демонстрации в изпълнение на студенти от Корпуса за бързо гърмене.

Международна конференция "Хранителна наука, техника и технологии - 2016"

Университетът по Хранителни технологии в Пловдив организира Международна конференция "Хранителна наука, техника и технологии - 2016", която ще се проведе oт 21 до 22 октомври 2016 г. в Пловдив.

VI-ти Конгрес по фармация с международно участие под мото „PharmaceutiQoL Challenges and Avenues“

Българското научно дружество по фармация (БНДФ) организара VI-ти Конгрес по фармация с международно участие под мотото „PharmaceutiQoL Challenges and Avenues“, който ще се проведе в гр. Сандански, Интерхотел „Сандански“ от 13 до 16 октомври 2016 г.

Плащане на семестриалните такси чрез СУСИ

С цел подобряване на административното обслужване на студентите в СУ е реализирана възможност за плащане на семестриалните такси чрез информационната система СУСИ, с използване на системата за разплащане на ePay/EasyPay, като допълнителна алтернатива на досега съществуващите начини.

IX-та Национална конференция по химия

Имаме удоволствието да Ви поканим да вземете участие в IX-та Национална конференция по химия (Наука и технология за по-добър живот), която ще се проведе в периода 29 септември - 1 октомври 2016 година във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“.

XVIII Симпозиум ПОЛИМЕРИ-2016

В рамките на 9-та Национална конференция по химия, която ще се проведе от 29 септември до 1 октомври 2016 г. във Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Свети Климент Охридски", ще бъде организиран XVIII-я симпозиум ПОЛИМЕРИ-2016 г.

13th European Biological Inorganic Chemistry Conference (EuroBIC13)

Имаме удоволствието да Ви поканим да вземете участие в 13th European Biological Inorganic Chemistry Conference (EuroBIC13), която ще се проведе в периода 28 август - 1 септември 2016 година във Eötvös Lóránd University, Будапеща, Унгария.

Лятно училище по Супрамолекулна химия - идеи, проектиране и методи за изследвания

На 16-18 юни 2016 г. в курорта Боровец ще се проведе Лятно училище по Супрамолекулна химия, организирано в рамките на Институционалното партньорство SupraMedChem@Balkans.Net между Университетите във Фрибург (Швейцария), Крагуевац (Сърбия) и Института по Органична химия с Център по Фитохимия (БАН).

Седма работна среща на тема “Експериментални модели и методи в биомедицинските изследвания"

На 16-18 май 2016 г. в Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при Българска академия на науките ще се проведе Седма Работна среща на тема: “Експериментални модели и методи в биомедицинските изследвания".

Национален финал на конкурса за комуникация на науката Лаборатория за слава – FameLab

На 12 май 2016 в театър „София“ се състоя националният финал на конкурса за комуникация на науката Лаборатория за слава – FameLab. Нашият факултет продължи традицията на силно участие в конкурса. Тази година от деветте финалисти двама бяха студенти от ФХФ. Те не просто участваха, а събраха повечето от присъдените награди.

Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация

До всички любопитни ученици (и не само)!!!

Ако желаете да се докоснете до изкуството на правенето на наука и да споделите незабравими мигове изпълнени с много демонстрации и редица възможности, то тогава заповядайте на 26-ти и 27-ми април на ежегодните Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация.

Национален конкурс за наградата "Аквахим" на Съюза на химиците в България за 2015 г. „За най-добра дипломна работа“

Наградата „АКВАХИМ“ в националния конкурс на Съюза на химиците в България „За най-добра дипломна работа“ през 2015 г. се присъди единодушно на Надежда Ангелова от Факултет по химия и фармация при СУ „Св. Кл. Охридски“ (СУ-ФХФ) за дипломната й работа на тема "Колоидни носители на епирубицин на основата на полибутилцианоакрилат и поли(стирен-съмалеинова киселина)" с научен ръководител доц. д-р Георги Йорданов.