Начало / Новини / Новини и събития / Университетското издателство „Св. Климент Охридски“, проф. Амелия Личева и доц. Дария Карапеткова бяха отличени с награда „Христо Г. Данов“

   
Университетското издателство „Св. Климент Охридски“, проф. Амелия Личева и доц. Дария Карапеткова  бяха отличени с награда „Христо Г. Данов“

На официална церемония в Пловдив на 7 юни 2024 г. Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ бе удостоено с престижната награда „Христо Г. Данов“, която се връчва за 25-и път от Министерството на културата и Община Пловдив за принос в българската книжовна култура.

Доц. д-р Дария Карапеткова и проф. дфн Амелия Личева получиха наградата в категорията "Представяне на българската книга" за организирането на Софийския международен литературен фестивал.

Награждаването беше в двора на къщата-музей на “Христо Г. Данов” в Стария град в присъствието на служебния министър на културата г-н Найден Тодоров.

1-Nagrada UI

Университетското издателство получи наградата си в категория „Българско издателство“ от социалния и културен антрополог Достена Лаверн, представител на Община Пловдив в журито.

1-2.

Събитието се организира от Министерството на културата и Община Пловдив, които са съучредители на наградата за принос в българската книжовна култура. Конкурсът се провежда ежегодно от 1999 г. и е сред най-престижните.

1-6

 

Снимки: Иглика Трифонова