Начало / Новини / Новини и събития / Университетският театър „@лма @лтер” връчи годишните си награди „Алтер” за 2016 г.

   
Университетският театър „@лма @лтер” връчи годишните си награди „Алтер” за 2016 г.

На тържествена церемония в Университетския театър „@лма @лтер” бяха връчени театралните награди „Алтери” 2016. В 16 категории се състезаваха над 30 актьори, режисьори, композитори, драматурзи, станали част от театралните събития през годината.

Съвсем очаквано актьорът-принц Георги Арсов си тръгна с най-много награди, сред които за най-добър глас зад кадър, най-добра музика в представление и мисловни недомислици. Режисьорът на театъра Николай Георгиев взе приза за най-поетично мъжко присъствие с речите си преди и след всеки спектакъл.

„Алтер” за оригинален сценарий в годината, в която празнуваме 400 години от рождението на Уилям Шекспир, взе Уилям Шекспир за цялостното си присъствие на алтернативната сцена.

3-a

В категорията адаптиран сценарий победи Константин Кучев за ролята си на брат Лоренцо в „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“.

Постановката „Човеците на Лорка“ спечели в категория „Много ми хареса, но нищо не разбрах“ и раздели наградата в категория „Мазало“ с „Невъзможната Ти, Невъзможната Аз“.

„Алтер” за най-поетично женско присъствие получи Натали Александрова за ролята си на Офелия в „Хамлет или три момчета и едно момиче“.

Две от наградите в най-агресивните категории грабна Александрина Рашкова, а именно „Шменти капели и алтернативни награди“ и „Ела, Вълчо, изяж ме“.

Наградата за най-добър дует в представление спечелиха Боряна Дживджанова и Мирела Иванова в спектакъла „Краят на играта“.

„Алтер” за най-атрактивен костюм спечели спектакълът „Под бряста на живота“, а наградата за светлинни ефекти спечелиха Петя Йосифова, Георги Арсов и Валерия Димитрова за постановката „Откраднаха ни осветителния пулт под носа“.

8-a

В една от най-оспорваните категории „Представление на публиката“ победител стана „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“, където се състезаваше със спектаклите „Човеците на Лорка“, „Окото на Кантор“ и „Албена“.

9-a
5-a