Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет стартира поредица от разговори за европейските ценности и социалните предизвикателства

   
Софийският университет стартира поредица от разговори за европейските ценности и социалните предизвикателства

Conversation Series е новаторски за България формат на академична дискусия със световнопризнати учени от сферата на социалните науки.

Съвременното общество е изправено пред множество предизвикателства, водещи до обществени трансформации на много нива – политическо, социално, културно, образователно и правно. Ролята на социалните науки за посрещането, обясняването и разбирането на днешните предизвикателства в Европа е критична.

Затова в рамките на проекта SUMMIT – Sofia University Marker Momentum for Innovation and Technological Transfer, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост, със съдействието на ЕС-Next Generation, през септември изследователската група „Европейски ценности и социални предизвикателства“ се зае да проучи тези области и да повиши осведомеността за тяхното значение сред широк кръг от представители на академичните среди и широката общественост.

 

1-1

 

Проф. д-р Мария Стойчева, ръководител на научна група „Европейски ценности и социални предизвикателства“ в рамките на проекта, откри първия епизод от поредицата Conversation Series с участието на проф. д-р Майкъл Байръм .

Поредицата разговори за ценностите и социалните предизвикателства в Европа Conversation Series предоставя уникална публична платформа за влиятелни експерти, световни лидери на мисълта и известни учени и автори за споделяне на лични прозрения относно съвременните социални въпроси, политики, образование, изследвания и медии.

Всички те гостуват на Софийския университет, за да разкажат своята визия за една по-добра Европа. Вече можете да гледате първите епизоди на страницата на университетската телевизия Alma Mater, която е медиен партньор на формата:

Conversation Series #1 : Интернационализация и академични компетентности с проф. д-р Майкъл Байръм

Conversation Series #2: Утвърждаване на демократичните ценности и гражданската ангажираност чрез образование с проф. д-р Мартин Барет

Conversation Series #3: Войните в Украйна и Газа: Уроци и промени с проф. д-р Веселин Поповски