Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати на специалност „Новогръцка филология“ се проведе в Софийския университет

   
Ден на отворените врати на специалност „Новогръцка филология“ се проведе в Софийския университет

На 24 февруари 2024 г. във фоайето пред 65-а аудитория в Ректората се проведе Ден на отворените врати на специалност „Новогръцка филология“ към Факултета по класически и нови филологии. Организатори бяха студентите от 3-ти и 4-ти курс, които разказаха за учебното съдържание на специалността, за перспективите за професионална реализация и поведоха гостите на своеобразно пътешествие из традициите и съвремието на Гърция и Кипър.

Поредица от презентации и дейности бяха посветени на историята и значимостта на гръцкия език, гръцката азбука и интересни факти за бележити личности от двете държави, а желаещите провериха новите си знания във викторина с награди.

3

Гостите усетиха вкусовете и ароматите на гръцката и кипърската кухня, като дегустираха различни видове напитки от кафе и характерни местни храни. Събитието завърши с изпълнение на гръцки и кипърски народни танци.

4

Сред гостите бяха гимназисти, студенти и приятели на „Новогръцка филология“.

5

Организаторите на събитието благодарят за подкрепата на Фондация „Онасис“, както и на посолствата на Република Гърция и на Република Кипър в България.

6

 

7