Начало / Новини / Календар / „Скритото очарование на Кипър (островът, хората, историята)“ Лекция на посланик Христо Георгиев

Конферентна зала, Ректорат

На 21 март 2024 г. от 18:00 ч. в Нова конферентна зала, ет.2, Северно крило, Ректорат, ще се състои публичната лекция на посланик Христо Георгиев. Събитието е част от проявите, свързани с Деня на европейските автори, който тази година се отбелязва на 25 март 2024 г.

Христо Георгиев е роден през 1952 г. във Велико Търново и е дългогодишен служител в Министерството на външните работи на Република България. Заемал е различни дипломатически длъжности: културен аташе в посолството в Москва, пълномощен министър и извънреден и пълномощен посланик в Белгия и Люксембург, извънреден и пълномощен посланик в Кипър, директор на различни дирекции в МВнР, главен секретар на Националната комисия за ЮНЕСКО.

Автор е на книгите „Погребението на капитанската шапка” (национална награда “Южна пролет” за първа книга), „Отвъд снега”, „Спомен за курорта”, „Бракове в София”, „Игра на конспиратори”, „В търсене на холивудския прислужник” (годишната награда за проза за 2020 г. на Съюза на българските писатели), „Светулките ще ти покажат пътя” (отличие „Христо Г. Данов” в категория „Автор на българска художествена литература“) и „Скритото очарование на Кипър” (издание на УИ „Св. Климент Охридски“, 2023 г.).

Christo_Georgiev_Cyprus_21.03.24