Начало / Новини / Календар / Разговор-представяне на книгата "Интердисциплинарни и интеркултурни изследвания в чест на проф. д-р Мадлен Данова"

Ресторант "Алма матер"

На 26 юни 2024 г. от 17.30 ч. ще се състои разговор-представяне на книгата "Интердисциплинарни и интеркултурни изследвания в чест на проф. д-р Мадлен Данова".

Сборника ще представят проф. дфн Валери Стефанов, научен редактор и д-р Веселин Будаков, съставител.

Книгата изследва междудисциплинарността и междукултурното съзнание и разбиране в различни дисциплини като почита академичното наследство на професор Мадлен Данова. Състои се от разнообразни есета, идващи от области като американски, канадски, африкански и английски изследвания, масмедии, междукултурна комуникация и образование, сравнителна литература и социални и политически науки. Сътрудниците се задълбочават в мултикултурни, исторически и културни контексти, политика, философия и текстове, както и литературен превод и културен трансфер, лингвистика и дигитална грамотност и педагогика. Двете части на тома подчертават социално-икономическите дисбаланси, законодателните системи и ролята на жените в академичните среди. Завършвайки с откъс от английския превод на българския роман „Миграцията“, този том има за цел да насърчи интердисциплинарни дискусии, вдъхновяващи продължаващи диалози за междудисциплинарни и междукултурни изследвания.

Danova FB