Начало / Новини / Календар / Магистри от Академията за държавно управление към президента на Република Казахстан ще проведат учебен стаж в Алма матер

Заседателна зала 1, Ректорат

Група от 38 магистри от Академията за държавно управление към президента на Република Казахстан пристига в София на 4 март 2024 г. на 14-дневен учебен стаж в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. 24-има от участниците са от магистърска програма „Регионално развитие” и 14 от магистърска програма „Управление на човешки ресурси”.

Официалното посрещане на магистрите е на 5 март 2024 г. в 10.00 часа в Заседателна зала №1 в Ректората на Софийския университет, на което ще присъства и посланикът на Република Казахстан в София В. В. Темирбаев. Домакини на откриването на академичното събитие ще бъдат заместник-ректорът по учебна дейност ОКС „бакалавър“ и „магистър“ и ОНС „доктор“ проф. д-р Мадлен Данова, която е и директор на програмата по обучението на стажантите, и директорът на научно-образователния център „Ал Фараби” към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ изследовател Виолета Добичина, координатор на проекта.

Научните ръководители на програмата са проф. Александър Маринов от Философския факултет, заместник-деканът на Стопанския факултет доц. Иван Ангелов и проф. Теодор Седларски, директор на Бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В първия ден лекции ще изнесат проф. Александър Маринов и проф. Янаки Стоилов, съдия в Конституционния съд. Учебната програма включва поредица от лекции, консултации и посещения на държавни институции. На 6 март 2024 г. гостите от Казахстан ще бъдат приети в Администрацията на президента. По време на учебния стаж магистрите ще посетят филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където ще слушат лекции, както и кметствата на гр. Бургас, гр. Несебър и гр. Созопол.