Начало / Новини / Календар / Кръгла маса: "Интердисциплинарни погледи към присъствието на Монтескьо в съвременните общества"

Франкофонски център, Ректорат, Северно крило – етаж 4

На 28 март 2024 г. от 18:00 ч. във Франкофонския център на Софийския университет (Ректорат, Северно крило – етаж 4) ще се проведе кръгла маса под надслов: „Интердисциплинарни погледи към присъствието на Монтескьо в съвременните общества“.

Събитието е организирано от Франкофонския център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Националното бюро на Университетската агенция на Франкофонията – България в партньорство с Министерство на външните работи на Република България и Френския институт в България.

Инициативата, посветена на 335-та годишнина от рождението на Монтескьо, отбелязва Международния ден на Франкофонията и се вписва в поредицата от събития по случай 20 години от създаването на Франкофонския център на Софийския университет и 30 години от създаването на Регионалната дирекция на Университетската агенция на Франкофонията за Централна и Източна Европа.

Инициативата има за цел да включи студенти, докторанти, преподаватели-изследователи от различни дисциплинарни области в свободен разговор около идеите на Монтескьо.

1