Начало / Новини / Календар / Благотворителна изложба в подкрепа на ремонта на Астрономическата обсерватория на Софийския университет ще бъде изложена в Планетариума в Смолян

Планетариум Смолян

Благотворителната изложба "Забранената зона" ще бъде открита в Планетариума Смолян на 4 юли 2024 г. от 17:00 часа.

Фотографиите на скъпоценни камъни, гледани през лабораторен микроскоп, са дело на модния дизайнер и гемолог Нури Димитрова.

1-Покана за Изложба 4 юли 2024(1)

Уникалните луксозно отпечатани фотографии бяха представени за кратко през 2023 г. и дарени на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Средствата от продажбата им са предназначени за подпомагане на ремонта и реставрацията на Астрономическата обсерватория на Софийския университет. През летните месеци на тази година каузата продължава в Планетариума в Смолян. От 4 юли 2024 г. посетителите на планетариума ще могат да се насладят на красивите изображения, напомнящи на астрономически обекти. Желаещите да закупят уникална фотография от изложбата и по този начин да подпомогнат реализирането на ремонта на обсерваторията на Софийския университет ще получат информация на място как може да го направят.

Повече за автора и инициативата може да откриете тук .

1-покана 4 юли 2024 copy(1)