Начало / Новини / Календар / Световен ден на Институт „Конфуций“

Институт "Конфуций", бул. „Тодор Александров “ 79.

На 29 септември 2023 г. Институт „Конфуций“ към Софийския университет ще отбележи Световния ден на Институт „Конфуций“, Националния празник на КНР и празникa „Средата на есента“. Събитието ще се проведе от 18.00 до 20.00 часа.

Световен-ден-на-Институт-Конфуций-2023-cover

Гостите ще имат възможност да дегустират ароматен китайски чай, да се насладят на китайската калиграфия представена от Силви Велев, да се запознаят с изкуството за изрязване на хартия „дзиенджъ“, да се включат в турнири по тенис на маса и др. Нашите китайски преподаватели ще научат желаещите как се играе традиционната за Китай игра „5 в редица“ и как могат сами да си направят китайски възел за успех и късмет.

В празника ще вземат участие представители на Дао Академия Сюангуей, които ще демонстрират техники от Тайдзицюен.

Всеки, който иска да получи повече информация за дейността на Институт Конфуций - София, предстоящи събития, курсовете по китайски език, изпитите HSK и др., ще може да го направи в обособения Информационен кът.

В програмата на празника ще намерят място изпълнения на китайски музиканти, студенти в Националната музикална академия в София, ученици от столичните училища с изучаване на китайски език и преподаватели в Институт „Конфуций“ към Софийския университет.