Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2023 г. на Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

   
Завърши випуск 2023 г. на Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

На тържествена церемония, която се проведе в Аулата в Ректората на Софийския университет, 84 магистри и 41 бакалаври от випуск 2023 г. на Факултета по химия и фармация получиха дипломите си за завършено висше образование. 36 са абсолвентите, завършващи с отличен успех. 8 са пълните отличници.

На празника присъства деканското ръководство на факултета, преподаватели, родители и гости. Събитието бе уважено и от заместник-ректора по научноизследователска и научна проектна дейност чл.-кор. проф. дхн Тони Спасов, дългогодишен преподавател във Факултета по химия и фармация и декан в периода 2008-2015 г. и от 2019 г. до 2023 г.

1

Деканът на Факултета по химия и фармация проф. д-р Анела Иванова откри тържеството в Аулата и посрещна всички с добре дошли на празника. Тя се обърна към абсолвентите и посочи, че този ден е много специален за тях, защото прекрачват прага на университета, за да получат своите бакалавърски и магистърски дипломи.

10

„През последните четири или пет години вие сте се срещнали с предизвикателства, завързали сте истински приятелства, получили сте нови знания, понякога ви е било и малко трудно. Важното е, че сте се справили, че днес сте тук и през цялото това време сте научили необходимото, за да бъдете сега млади професионалисти, които могат независимо и самостоятелно да преследват мечтите си“, подчерта проф. Иванова. Деканът изтъкна още, че за всички преподаватели те винаги ще бъдат гордост, ще ги помнят и ще бъдат част от семейството на Факултета по химия и фармация.

99

От името на деканското ръководство тя им пожела на добър час, да се реализират там, където най-много желаят, да се подкрепят и винаги да имат едно светло кътче в сърцата си за своята Алма матер.

13

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Мадлен Данова от името на ректора на Софийския университет и цялото ректорско ръководство приветства всички присъстващи в този празничен ден – един от най-тържествените дни в живота на всеки, който се стреми към знание и усъвършенстване. Тя пожела на абсолвентите никога да не губят мечтите си, да не престават да се опитват да достигнат дори и до звездите, да останат верни на този стремеж, който ги е довел в Софийския университет, и винаги да носят в сърцето си идеята за тази академична общност, от която винаги ще останат част.

2

Носете гордо това звание „Завършил Софийския университет“, призова младите си колеги проф. Данова и им пожела да запомнят тези години в университета с най-доброто, с това което са научили – постоянство, непрекъснат творчески стремеж, да бъдат много успешни и да намерят този път, който ще бъде най-добрият за тях. С тези думи проф. Мадлен Данова обяви випуск 2023 г. на Факултета по химия и фармация за завършил.

14

В рамките на тържеството академично слово произнесе проф. дхн Тодор Дудев, който получи Голямата награда „Питагор“ за цялостен научен принос за 2023 г . Той пожела на най-младите си колеги да постигнат много успехи и да не забравят Алма матер.

8

По повод тържественото връчване на дипломите на випуск 2023 г. на Факултета по химия и фармация бяха получени и поздравителни адреси от декана на факултета „Фармация“ на Медицинския университет – Плевен, от декана на факултета по фармация на Медицинския университет – Варна, от директора на Първа частна математическа гимназия в София, от екипа на аптеки „Медея“.

17

В празничния ден приветствие поднесе и един от отличниците на випуска на ОКС бакалавър Яна Димитрова. Тя заяви, че една от най-хубавите черти на Факултета по химия и фармация е неговата приветливост, както и силата на връзката между преподавателите и студентите.

12

Тя обърна внимание, че желанията и проблемите на студентите винаги са били изслушвани и приемани с разбиране. Яна Димитрова изрази благодарността си към всички преподаватели, както и на любимите им инспектори от отдел „Учебна дейност“.

7

Тя припомни някои от моментите по време на следването им, различните курсове и занятия, които са посещавали през изминалите години. Тя пожела на преподавателите си да бъдат винаги вдъхновени, а на абсолвентите - много успехи.

18

Росица Стайкова – първенец на випуска на ОКС магистър, заяви, че за втори път застава на трибуната – този път като магистър и подчерта, че тук е получила една от най-големите ценности в живота – образованието. Тя заяви, че тук е научила, че успехът не се постига лесно, а е резултат от много труд. Тя изрази благодарността си към всички преподаватели и подчерта ролята им в развитието на всички абсолвенти. Росица Стайкова не пропусна да благодари и на семейството си за оказаната подкрепа през годините.

19

Магистър-фармацевт Ралица Златанова, първенец на курса от специалност „Фармация“, също поднесе поздрав, в който благодари на своите преподаватели и ги призова да продължават да бъдат все така всеотдайни и с бъдещите поколения студенти.

9

Тя не скри вълнението си от бъдещето – нейното и на всички абсолвенти, и пожела да не спират да се самоусъвършенстват, да търсят, да рискуват, да бъдат отговорни и преди всичко да бъдат хора. „Няма начин да няма начин. Дерзайте!“, призова накрая Ралица Златанова. Тя прочете Словото на фармацевта, което завършващите фармацевти повториха с нея.

20

Празничният ден завърши с връчването на дипломите.

23

Абсолвентите получиха и подаръци, подготвени от верига аптеки „Софарма“, „Медея“ и „Нота Бене“, а Българският фармацевтичен съюз освободи за една година от членски внос отличниците от специалност „Фармация“.

24
26