Начало

   

Новини и събития

Завърши випуск 2023 г. на Факултета по журналистика и масова комуникация

На тържествена церемония, която се проведе в Аулата в Ректората на Софийския университет, 95 бакалаври и магистри от випуск 2023 г. на Факултета по журналистика и масова комуникация получиха дипломите си за завършено висше образование. С отличен успех завършват 48, трима са пълни отличници. Връчени бяха и седем грамоти за отлична защита на дипломна работа.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" запазва водещото си място в Рейтинговата система на висшите училища за 2023 г.

В тринадесетото поредно издание на Рейтинговата система на висшите училища в България с актуална информация от 2023 г. Софийският университет заема първо място в 22 професионални направления, в които обучава студенти.

Представяне на сборника „Университетът на бъдещето”

Във Филологическата библиотека в Ректората бе представен сборникът „Университетът на бъдещето”. Съставители на изданието, посветено на 135-годишнина на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, са проф. Амелия Личева и доц. Дария Карапеткова. Сборникът е издаден от Университетското издателство „Св. Климент Охридски“.

In memoriam

Софийският университет с дълбоко прискърбие съобщава, че на 29 ноември 2023 г. ни напусна проф. Ивайло Знеполски, един от основателите на Катедра „История и теория на културата“, дългогодишен преподавател и изтъкнат учен в социалните и хуманитарни науки с международно признание.

Поклонението ще се състои на 3 декември 2023 г. в 12.30 ч. в църквата "Св. Седмочисленици".

Всички новини