Начало / Новини / Новини и събития / Тодоровден беше отбелязан в Екопарк Варна

   
Тодоровден беше отбелязан в Екопарк Варна

По случай Тодоровден на 23 март 2024 г. над 2000 посетители изпълниха Университетската ботаническа градина - Екопарк Варна. С отбелязване на празника се поставя началото на сезон 2024 за ботанически посещения, екологичен и културен туризъм в градината.

Празникът започна с водосвет. Гости на събитието бяха представители на община Варна, Техническия университет – Варна, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Зоопарк-Варна. Тази година празникът бе организиран съвместно с Община Варна, Дирекция „Спорт“.

1-1 (003)

По традиция, която продължава вече 22 години, честването на Тодоровден в Екопарка премина с конкурс за най-красив конски впряг. Първата награда получи Николай Лефтеров с коне Бойко и Джексън. Един от най-интересните моменти бе празничната кушия по случай Тодоровден. Наградата отиде при Янко Рашков с кон Денис от с. Каменар.

1-9 (003)

Жокеи от спортните клубове по конна езда към конна база „Виница“ демонстрираха прескачане на препятствия. Любителите на конния спорт се насладиха на грацията и красотата на тези благородни животни.

1-4 (003)

В паузите бяха раздадени много награди на посетителите от проведената томбола. Слънчевото мартенско време допълни празничната атмосфера. Mалки и големи се хванаха на хора, водени от фолклорен ансамбъл „Варна“.

1-8 (003)
1-6 (003)
1-2 (003)
1-5 (003)