Начало / Новини / Новини и събития / Опознай Стара Загора отблизо – запознаване на студентите от Софийския университет с възможностите за кариерно развитие и реализация

   
Опознай Стара Загора отблизо – запознаване на студентите от Софийския университет с възможностите за кариерно развитие и реализация

В Заседателна зала 1 в Ректората на Софийския университет се проведе събитие, организирано от община Стара Загора в партньорство със Софийския университет и представители на бизнеса от региона, които представиха пред студентите възможности за кариерно развитие и реализация в града.

Събитието бе открито от заместник-ректора на Софийския университет проф. Соня Милева-Божанова, която посочи, че за първи път се провежда такава инициатива, насочена към младите хора, студенти в Алма матер, разкриваща възможностите за професионална реализация в Стара Загора и региона. Тя изрази надежда подобни инициативи да имат развитие и да предизвикват все по-голям интерес.

1

Проф. Милева-Божанова посочи, че мисията на Софийския университет е не само да образова своите студенти, бъдещите двигатели на нашата икономика, а и да подпомага местното развитие на регионите и дейни общини като Стара Загора. Тя подчерта, че в града се полагат изключително много усилия, за да могат младите хора да остават, да се чувстват удовлетворени на място, където са добре дошли.

2

Студентите се срещнаха с Росица Райкова, началник на отдел "Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход" в общината, разговаряха и с представители на водещи компании и потребители на кадри, които работят в община Стара Загора като Regiocom и „Загорка".

4

Събитието предостави на студентите възможност да изградят контакти в професионалната среда, да научат за възможностите за кариерно развитие в областта и да се запознаят с актуалните предизвикателства и възможности, предлагани в Стара Загора.

5

В рамките на срещата студентите се запознаха с развитието на града, иновативни проекти и инициативи, които Община Стара Загора развива, инвестиционни възможности и стартъп предприемачество. Местните фирми представиха своите кариерни възможности и стажантски програми. Възпитаниците на Софийския университет научиха повече и за туристическите атракции на региона, както и възможностите за забавления и развлечения.