Начало / Новини / Новини и събития / Международна конференция „Динамика на идентичностите“

   
Международна конференция „Динамика на идентичностите“

На 27 и 28 септември 2024 г. Kатедра „Етнология“ към Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше домакин на международната конференция „Динамика на идентичностите“.

Форумът се проведе в Заседателна зала 1 в Ректората и е резултат от дейностите по първи етап на научен проект “Динамика на идентичностите в Дунавския регион (по примера на Видин, Лом и Козлодуй)”, който се осъществява в сътрудничество между Софийския университет “Св. Климент Охридски” (България), Карловия университет, Прага (Чешка република) и Университета Матей Бел, Банска Бистрица (Словакия), финансиран от Фонд “Научни изследвания” и ръководен от проф. Мира Маркова, Софийски университет.

1tqcN7iR

На конференцията бяха представени доклади от изследователи и специалисти от различни научни области, представители на европейски и български академични институции. Конференцията се фокусира върху динамичните трансформации в обществената, социално-икономическата, демографската и културна сфера в северозападния регион на България с цел да изследва начина, по който се формират и променят идентичностите в рамките на различните етноконфесионални групи в съвременността.

31Df8KdX
rS63dxhL