Начало / Университетът / Бургаски филиал на Софийския университет / Новини от филиала в Бургас / Бъдещите тонрежисьори поеха озвучаването на спектакъла "Бургас и морето - словесен пейзаж на душата"

   

21.01.2024

2

 

В края на първия семестър от своето обучение студентите от бакалавърската програма „Музикални медийни технолигии и тонрежисура“ на Филиал-Бургас имаха възможността да приложат знанията си на практика. По покана на Английска езикова гимназия „Гео Милев“, бъдещите тонрежисьори, под ръководството на проф. Адриан Георгиев, се погрижиха за цялостното озвучаване на артистичния спектакъл "Бургас и морето - словесен пейзаж на душата". Събитието се проведе по повод патронния празник на гимназията и е дело на литературното ѝ общество с ръководител Мариана Ведричкова.

1

Студентите се справиха с предизвикателството да осигурят професионално озвучене на спектакъла, който включваше музикални изпълнения на бенда на гимназията и учениците с певчески талант, рецитал на стихове и проза.

9

В края 2023 година Филиал – гр. Бургас на СУ и АЕГ сключиха споразумение за сътрудничество, с което беше договорена практическа връзка между двете образователни институции.

10

Гости на спектакъла бяха заместник-кметовете по образование и по култура, Михаил Ненов и Диана Саватева, проф. Мария Алексиева от БСУ, Райна Димова, секретар на Асоциацията на възпитаниците на Английската гимназия и бургаските творци: д-р Лорис Мануелян, Динко Динков и Слави Томов.

7
8
4
6
5

 

ВИДЕО в YOUTUBE канала на Филиал Бургас