Зала 272, Ректорат
«Един истински здравословен ден” е мотото на четвъртото издание на обучителна програма "Хранене и здраве”, което ще се проведе на 7 и 28 ноември 2015 в зала 255 в Ректората на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
„Хранене и здраве“ е специализиран образователен курс за изграждане на базово ниво на компетентност за здравословното хранене и балансиран начин на живот. Есенното издание на програмата залага на нов формат, в който акцент ще бъде поставен върху групите от хранителната пирамида, чийто баланс е в основата на здравословния модел на хранене. Атрактивен модул за физическа активност с практически съвети и демонстрация ще допълни съдържанието и ползите от обучението.
Заинтересованите от темата могат да изберат удобната за тях дата - 7 или 28 ноември. Участието е свързано със задължителна предварителна регистрация на www.hraneneizdrave.info.
Програма „Хранене и здраве“ се организира от Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Българското дружество по хранене и диететика с подкрепата на Кока-Кола ХБК България и в партньорство с книжарници „Сиела“.
Лектори на програмата са утвърдените специалисти от Българското дружество по хранене и диететика (БДХД) и Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ - проф. Божидар Попов, доц. Людмила Иванова и гл.ас. Росица Попова, подкрепени от кинезитерапевта и спортен инструктор Теодор Кордев. Цялостен спектър върху науката за храненето ще представи председателят на БДХД – проф. Божидар Попов, а лекционният курс ще продължи с детайлно разглеждане на групите от хранителната пирамида, кулинарната обработка и съвети за комбинирането им на дневна база с цел осигуряване на организма на оптимален прием на калории.
Специален момент в програмата ще бъде изграждането на индивидуален хранителен режим на двама от участниците, с което ще се демонстрира специфичният процес на оценка на персоналните профили, благодарение на който е възможно експертното съставяне на такъв режим.
Преминалите през курса на обучение в рамките на програма „Хранене и здраве“ получават сертификат за участие, издаден от Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Българското дружество по хранене и диететика.