Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Успешно приключи Coca-Cola Business Challenge в Стопанския факултет на СУ

   

02.04.2024

 

Coca-Cola HBC проведе 3-дневна финансова академия в Стопанския факултет в периода от 5 до 18 март. В нея се включиха бакалаври от спец. „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ с обучение на английски език, спец. „Бизнес администрация“ и „Икономика и финанси“, както и магистри от МП „Финанси, инвестиции и финтех“, МП „Бизнес администрация – стратегическо управление“ с обучение на английски език, МП „Бизнес администрация – управление на човешките ресурси“ с обучение на английски език и МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“.

Untitled design (1)

Кулминацията на серията от лекции беше състезанието Coca-Cola Business Challenge, на което студенти по отбори представиха решение на реален бизнес казус на Coca-Cola HBC. На 26 март отборите презентираха разработките си пред финансовия директор на Кока-Кола ХБК България Крум Стоименов, който е алумни на Стопанския факултет на СУ.

Отличени за най-добро представяне бяха два от отборите. Първо място зае отборът със студенти от спец. „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ с обучение на английски език, 2 курс, в състав: Алек Занев, Емилиян Андреев, Николай Багдатов и Радослав Братованов. На второ място бе класиран отборът на студентите Мариела Бушева и Христина Тихова, също от спец. „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ с обучение на английски език, 4 курс.