Начало / Новини / Календар / "Всичко ще бъде наред "

Театрална зала, Ректорат

За четвърта поредна година София Филм Фест успешно партнира с Културния център на Софийския университет и театралната лаборатория „Алма Алтер”. Филмът е част от програмата на 20-то издание на фестивала.

Всичко ще бъде наред е базиран на оригиналния сценарий на норвежеца Бьорн Олаф Йохансен и разказва историята на писателя Томас (Джеймс Франко). Един ден автомобилна катастрофа променя живота му. Въпреки че той не е пряко виновен за трагедията, връзката с приятелката му се разпада. Томас изпада в дълбока житейска криза, търси упование в писането и се опитва да създаде свое семейство с новата си любов. Филмът се концентрира върху опита на писателя да преосмисли живота си и разказва за търсенето на прошка. Не само времето лекува раните, но и куражът да се изправиш пред проблемите и да простиш. Особено на себе си.

Вим Вендерс, германски режисьор, роден в Дюселдорф през 1945 г. Завършва Кино- и телевизионната академия в Мюнхен. Преди това е учил медицина и философия в Германия, както и изкуство в Париж. Пише критика. След няколко филма в средата на 70-те години започва осъществяването на своя цикъл от филми „по пътя”. През 1982 г. печели „Златен лъв” във Венеция за Състоянието на нещата. Две години по-късно е отличен със „Златна палма” за Париж, щата Тексас. Документалния му филм Буена Виста Сошъл Клъб е номиниран за „Оскар” и БАФТА.

2015, Германия, 118 мин.

Режисьор – Вим Вендерс

Сценаристи – Бьорн Олаф Йохансен

Оператор – Беноа Деби

Музика – Александър Деспла

В ролите: Рейчъл Макадамс, Джеймс Франко, Шарлот Генсбур, Мари-Жозе Кроз, Патрик Бошо, Джулия Сара Стоун

Продуцент – Жан-Пиеро Рингел

Награди и номинации: Берлин’15 – извън състезателната програма, Торонто’15 – програма „Майсторите”

Повече за фестивалната програма в Софийския университет вижте тук .