Начало / Новини / Календар / ‘‘Реквием за най-прекрасното приключение в човечеството‘‘

Театрална зала, Ректорат

Режисьор: Николай Георгиев

Хореограф: Петя Йосифова

Участват: актьори от трупата на @лма @лтер

Вход свободен!

Спектакълът е направен по повод знаменитата 100-годишнина от връчването на Нобеловата награда за химия на Мария Склодовска-Кюри. Посветен е на откривателите – Пьотър и Мария Кюри, чието изключително призвание на учени дава на човечеството познание от фундаментално значение. Тук научното и творческото вървят ръка за ръка. Представлението е една лаборатория. „Ще превърнем химията в театър, театърът в химия и обратното и после отначало.
Светът не прониква тук. Слънцето също. Ние имаме своето слънце, което мъждука, свети, грее… И хапе. Имаме своята луна, която се пълни, изгрява и сълзи.“
Щом като известни причини предизвикват известни последици, то елементите на симетрията на причините трябва да се търсят в предизвиканите последици. Ако определени последици предизвикват определени асиметрии – то тези асиметрии трябва да се намират в причините, които са предизвикали тези последици. Този принцип не може да бъде обръщан – най-малко практически. Значи, последствията могат да бъдат много по-симетрични от причините.

Reqviem (1)