Начало / Новини / Календар / "Queen: Дните от живота ни"

Театрална зала, Ректорат

За четвърта поредна година София Филм Фест успешно партнира с Културния център на Софийския университет и театралната лаборатория „Алма Алтер”. Филмът е част от програмата на 20-то издание на фестивала.

През 1971 четирима студенти се събират и създават своя група, наречена Queen. Оттогава тази група е издала 26 албума и е продала над 300 милиона записа по света. Популярността на Фреди Меркюри, Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън е по-силна от всякога. Тяхната история е забележителна, документалният разказ съдържа в себе си първите им трудности, големите предизвикателства и огромния успех, конфликтите и разделите, триумфът, трагедията и неотменимото музикално наследство, което групата оставя. Във филма всичко това присъства на фона на брилянтна музика и архивни кадри от зашеметяващите им концертни изпълнения от всяка точка на света.

В „Дните от живота ни“ (2011) за първи път самата банда разказва своята история. Ползвайки огромен архивен материал, голяма част от който непоказван досега, филмът разкрива как четиримата самоуверени индивидуалисти, доказали, че са способни и сами да създават силни хитове, четири десетилетия успяват да работят заедно по един изключително успешен начин. Queen никога не правят нищо наполовина – колкото грандиозни са успехите им, толкова катастрофални са и провалите им. Това е една завладяваща история, разказана интелигентно, с много чувство за хумор, но и с болезнена откровеност.

2011, Великобритания, 120 мин., документален

Режисьор – Мат О’Кейси

Оператор – Рик Кларк

Музика – Queen

С участието на – Рой Томас Бейкър, Джом Бийч, Джон Дийкън, Пол Гамбачини, Питър Хинс, Роузи Хорайд, Харви Куберник, Рейнхолд Мак, Фред Мандел, Брайън Мей, Фреди Меркюри, Роджър Тейлър

Продуценти – Саймън Лъптън, Рис Томас

Повече за фестивалната програма в Софийския университет вижте тук .

 

Queen