Начало / Новини / Календар / Проф. Джузепе Консоло ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет

Аула, Ректорат

На тържествена церемония, която ще се състои на 30 март 2016 г. в 11.00 часа в Аулата на Университета, проф. Джузепе Консоло ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Предложението за удостояването с почетното звание на най-старото и авторитетно висше училище в България е на Юридическия факултет на Университета.

Проф. Джузепе Консоло ще произнесе академично слово на тема: "Защита или мисия? Молитвите към св. св. Кирил и Методий".

Джузепе Консоло е професор по конституционно право в Университета „Гуидо Карли“ в Рим.

Преподавател по морско право, местно и международно финансово право, международно право и конституционно право в Университета на Катаня, Школата на финансовата полиция в Рим и в Университета „Гуидо Карли“. Автор е на множество книги и публикации.

Джузепе Консоло е бил член на италианския Сенат и на Камарата на представителите, по-късно и председател на юридическия съвет на Камарата на представителите.

От 1970 година ръководи адвокатска кантора. Адвокат на Сергей Антонов в процеса срещу него през 1983 г. в Рим, когато е оправдан поради липса на доказателства.