Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от Стопанския факултет проведоха дарителско събитие „Сбъдни промяната“

   

15.05.2024

 

Студенти от Стопанския факултет проведоха дарителско събитие „Сбъдни промяната“. Инициативата се състоя на 10 май в специално изградения купол на науката „Калейдоскоп“ в Княжеската градина. Куполът беше част от основната програма на фестивала LUNAR. Целта на дарителското събиране беше събиране на средства за облагородяване на парковото пространство пред сградата на факултета.

Untitled design (14)

 

„Сбъдни промяната“ е дарителска акция на студентите от магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ и Фондация „ФЕБ“, реализирана с подкрепата на доц. д-р Марина Стефанова, зам.-декан и ръководител на магистърската програма. Целта е да се насърчи устойчивото поведение на студентите в Стопанския факултет, като в същото време спомогне за преобразяването на парковото пространство и превръщането му в център за социално общуване.

Събитието събра ентусиазирани участници, които се състезаваха в забавна викторина и проведоха дискусия за значението на устойчивия начин на живот. Участниците бяха разделени на отбори и отговаряха на въпроси по различни теми, свързани с опазването на природата и отговорното ни поведение спрямо бъдещите поколения. Това интерактивно изживяване предостави възможност на гостите да получат нови знания по забавен и ангажиращ начин.

pic 1

Специален гост на събитието беше Милен Ангелов от BYCS - международна мрежа, посветена на насърчаването на колоезденето в градските райони.

По време на събитието се проведе и дарителска акция. Събраните средства ще бъдат използвани за подобряване на парковото пространство пред сградата на Стопанския факултет на Софийския университет. Ще бъдат инсталирани велостойки за стимулиране придвижването с велосипед на студенти, преподаватели и граждани в района.

Благодарим на всички, които участваха и дариха средства.

Кампанията продължава онлайн. Можете да бъдете част от промяната и да дарите тук.

Нека заедно работим за създаването на по-устойчив и екологичен градски живот!