Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проектът TWIN4ECO беше представен по време на 14-ия Софийски фестивал на науката

   

14.05.2024

 

В периода 10-12 май 2024 г., в рамките на 14-ия Софийски фестивал на науката, в София Тех Парк бе представен проектът TWIN4ECO - „Туининг за научни постижения: Стимулиране на устойчивата енергийна икономика и насърчаване на научните изследвания в областта на управлението на иновациите в България“.

TWIN4ECO1

По време на събитието с посетителите бяха обсъдени възможностите за провеждане на основните мерки на туининг проектите, насочени към повече мобилност, към съвместни научни изследвания, повишаване на изследователския и административния капацитет.

Проектът бе представен и пред представители на Европейската комисия и неправителствени организации в областта на европейската интеграция и култура.

Финансирането на проекта е за изпълнение на инвестиция с рег. № BG-RRP-2.005-0001 „Туининг за научни постижения: Стимулиране на устойчивата енергийна икономика и насърчаване на научните изследвания в областта на управлението на иновациите в България“ (TWIN4ECO) и е след решение за предоставяне на средства по процедура чрез директно предоставяне на предложения за изпълнение на инвестиции с рег. № BG-RRP-2.005 „Изграждане на връзки (ТУИНИНГ)“ по Националния план за възстановяване и устойчивост от 16.11.2023 г.