Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Христо Христов от „Дарик Радио“ се срещна със студенти от Стопанския факултет

   

13.05.2024

 

На 18 април т.г. главният изпълнителен директор на „Дарик Радио“ Христо Христов беше лектор по предмета „Предприемачество и иновации“ за третокурсници в бакалавърски програми на Стопанския факултет. Близо 30 студенти на проф. Десислава Йорданова се възползваха от възможността да разговарят с представителя на „Сдружение на фамилния бизнес – България“.

su2

Христо Христов е член на Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи - Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“, ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, „Доверие - обединен холдинг“ и компаниите „Кънвиниънс“ (собственик на eBag), „Ейт Инвестмънтс“ (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.

В свободна, диалогична форма участниците в срещата обсъдиха както различните аспекти на предприемаческата дейност, така и препятствията и възможностите за младите хора да стартират и развиват успешно свои бизнес проекти. Не беше подмината и темата за навлизането на изкуствения интелект (AI) в бизнеса и ежедневието на съвременния човек, както и предизвикателствата пред опитите за неговото регулиране.