Начало / Университетът / Центрове / Френско-германски център за приложни изследвания по икономика и управление / НОВИНИ ОТ ФРЕНСКО-ГЕРМАНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО ИКОНОМИКА И УПРАВЛЕНИЕ / За първа година годишната международна конференция на Стопанския факултет ще се проведе съместно с УНСС и Института за икономически изследвания на БАН - 21 и 22 октомври 2016

   

14.05.2016

 

 

Софийският университет "Св. Климент Охридски", Стопански факултет

Университетът за национално и световно стопанство - София

Институтът за икономически изследвания при Българската академия на науките

 

организират

 

Съвместна международна конференция на тема

ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА: МИГРАЦИЯ, ГЛОБАЛИЗАЦИЯ, УСТОЙЧИВОСТ, ПОЛИТИКИ

на 21 и 22 октомври 2016 г.

 

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

ЕЛЕКТРОННА РЕГИСТРАЦИЯ

 

с партьорството на:

hu-logo

Хумболтовия университет - Берлин

 

Cologne-Logo

Кьолнския университет

 

FAU_Logo

Университета на Ерланген-Нюрнберг

 

Logo_SRH_Hochschule_Berlin

Висшето училище SRH - Берлин

 

logo-lille

Университета Лил 1

 

EBC

Висшето училище EBC - Хамбург

 

и

 

CLUB OF SOPHIA

Център за икономически теории и Стопански политики

Френско-германски център за икономика и управление

 

В продължение на деветнадесет години Стопанският факултет е домакин на международни конференции по актуални иконономически и управленски проблеми, организирани съвместно с нашите университети-партньори от Германия – Хумболт (Берлин), Кьолн, Лайпциг, Саарбрюкен, Ерланген-Нюрнберг, SRH-Берлин, EBC-Хамбург; от Франция – Бордо и Лил, от Швейцария – Нюшател, САЩ – Сейнт Анджело (Тексас), Държавния университет на щата Айова, както и със съдействието на Агенцията за икономически анализи и прогнози и участието на колеги от целия свят. Всяка от конференциите отразява значим етап от развитието на българското общество и икономика от началото на прехода.

 

Изданията от 10 до 19 са организирани съвместно с Кьолнския университет. Дългогодишните връзки между двата университета водят началото си от 1985 г., когато проф. д-р Гернот Гутман, доктор хонорис кауза на СУ „Св. Климент Охридски”, в качеството си на ректор на Кьолнския университет, подписва първия договор за сътрудничество. Надяваме се, че предстоящата деветнадесета конференция ще допринесе значително за разширяването на контактите между изследователите в обединена Европа в усилията им за намаляване на негативните икономически ефекти от различията в социалното и стопанско развитие на обществата. Участието на млади учени и докторанти е специално насърчено като е предвидена парична награда за най-добър доклад на конференцията.

 

Работни езици на предстоящото издание на научния форум са българският и английският.

 

Докладите на конференцията се публикуват в специален сборник, а при одобрение и в Годишника на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” или в специалната поредица на немското издателство Peter Lang със заглавие „Софийски конференции за социално и икономическо развитие в Европа” (ISSN: 1867-562X).

 

Повече информация за конференцията на английски език (и прием на документи за актуалното издание) - 21 и 22 октомври 2016 г.