Начало / Университетът / Центрове / Френско-германски център за приложни изследвания по икономика и управление / НОВИНИ ОТ ФРЕНСКО-ГЕРМАНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО ИКОНОМИКА И УПРАВЛЕНИЕ / Покана за участие в Международната годишна конференция на Стопанския факултет - 9 и 10 октомври 2015, Аула на СУ

   

23.04.2015

 

Започна организацията на осемнадесетата Международна годишна конференция на Стопанския факултет и четвърти форум на Клуб "София" под надслов "Социална устойчивост чрез конкурентоспособност с качествен растеж", която ще се проведе на 9 и 10 октомври 2015 в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" и Новата конферентна зала на университета. Отворен е приемът на документи за участие в конференцията.

 


В продължение на седемнадесет години Стопанският факултет е домакин на международни конференции по актуални иконономически и управленски проблеми, организирани съвместно с нашите университети-партньори от Германия – Хумболт (Берлин), Кьолн, Лайпциг, Саарбрюкен, Ерланген-Нюрнберг, SRH-Берлин, EBC-Хамбург; от Франция – Бордо и Лил, от Швейцария – Нюшател, САЩ – Сейнт Анджело (Тексас), Държавния университет на щата Айова, както и със съдействието на Агенцията за икономически анализи и прогнози и участието на колеги от целия свят. Всяка от конференциите отразява значим етап от развитието на българското общество и икономика от началото на прехода.

Изданията от 10 до 18 са организирани съвместно с Кьолнския университет. Дългогодишните връзки между двата университета водят началото си от 1985 г., когато проф. д-р Гернот Гутман, доктор хонорис кауза на СУ „Св. Климент Охридски”, в качеството си на ректор на Кьолнския университет, подписва първия договор за сътрудничество. Надяваме се, че предстоящата седемнадесета конференция ще допринесе значително за разширяването на контактите между изследователите в обединена Европа в усилията им за намаляване на негативните икономически ефекти от различията в социалното и стопанско развитие на обществата. Участието на млади учени и докторанти е специално насърчено като е предвидена парична награда за най-добър доклад на конференцията. Работен език на научния форум е английският.

Съорганизатори на 18-тата годишна конференция са:

 

Докладите на конференцията се публикуват в Годишника на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, а от 2008 г. – в специалната поредица на немското издателство Peter Lang със заглавие „Софийски конференции за социално и икономическо развитие в Европа” (ISSN: 1867-562X).

 

Повече информация за конференцията на английски език (и прием на документи за актуалното издание).