Начало / Университетът / Центрове / Френско-германски център за приложни изследвания по икономика и управление / НОВИНИ ОТ ФРЕНСКО-ГЕРМАНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО ИКОНОМИКА И УПРАВЛЕНИЕ / Най-голям брой гост-преподаватели от Германия в Стопанския факултет през първия семестър на уч. 2014/2015 г.

   

02.11.2014

 

През зимния семестър на уч. 2014/2015 г. Стопанският факултет отбелязва най-масовото посещение на гостуващи преподаватели от Германия от съществуването на факултета.

Наред с познатите на студентите от специалност "Стопанско управление (Немска програма)" лекционни курсове през настоящия семестър във факултета за първи път проведоха лекции няколко нови немски преподаватели.

Увеличаването на броя на чуждестранните преподаватели съвпада с отбелязването на рекорден брой чуждестранни студенти, избрали Стопанския факултет за обучение по програмите за обмен.

 

Лекционни курсове на гостуващи преподаватели от Германия през октомври 2014 г.:

  1. "Международен маркетинг" Prof. Dr. Joachim Zentes (първа година в Стопанския факултет) и Dipl.-Kff. Victoria Lonnes – гост-преподаватели от Университета на Саарланд
  2. "Публично управление" Prof. Dr. Manfred Roeber (първа година в Стопанския факултет) – гост-преподавател от Лайпцигския университет
  3. "Социална политика" Prof. Dr. Schulz-Nieswandt (първа година в Стопанския факултет) и Dr. Michael Sauer, гост-преподаватели от Кьолнския университет
  4. "Основи на управлението - I част"Dr. Tassilo Schuster - гост преподавател от Университета Ерланген-Нюрнберг
  5. "Микроикономика I – 1 и 2 част" – Dr. Werner Klein - гост преподавател от Кьолнския университет
  6. "Пари, банково дело и финансови пазари"Prof. Dr. Ralph Anderegg – гост преподавател от Кьолнския университет

 

Специален раздел с електронни учебни материали на немските гост-преподаватели в Стопанския факултет в системата E-Learn.

 

Лекционни курсове във френската програма по Икономика и Стопанско управление през октомври 2014 г.:

  1. Въведение в икономическия анализ – част I Pierre Alary – гост преподавател от университета Лил

 

Лекционни курсове в магистърската програма "Финансов мениджмънт на английски език" през октомври 2014 г.:

  1. Финансови пазари и финансиране доц. Педро Арбулу – гост - преподавател от университета Бордо 4

 

Голям брой други преподаватли от Германия и Франция взеха участие с доклади на 17-тата международна годишна конференция на Стопанския факултет, провела се на 17 и 18 октомври 2014 г., някои от които са планирали да се завърнат в София през настоящата учебна година, за да изнесат лекции пред студентите на факултета.

 

 

Страница на Френско-германския център за приложни изследвания по икономика и управление