Начало / Университетът / Центрове / Френско-германски център за приложни изследвания по икономика и управление / НОВИНИ ОТ ФРЕНСКО-ГЕРМАНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО ИКОНОМИКА И УПРАВЛЕНИЕ / Академично посещение на доц. д-р Соня Вътева във Факултета по икономически и социални науки на Университета Лил 1, Франция

   

25.10.2014

 

 

Завърши двуседмичното академично посещение за 2014 г. на доц. д-р Соня Вътева, съпредседател на Френско-германския център за приложни изследвания по икономика и управление към СУ във Факултета по икономически и социални науки в Университета Лил1, Франция.

 

Работната програма на доц. Вътева включваше:

- Участие в научен форум на тема „Crise, Innovation, Transition”, организиран от Réseau de recherche sur l’Innovation, в секцията « Hétérogénéité de l’entrepreneuriat et l’innovation » в екип с prof. F. Djellal и prof. S. Boutillier.

- Работа по съвместната българо-френска програма Лисанс по Икономика и Управление с университета Лил 1: обсъждане на възможностите за оптимизация и нови подходи в преподаването; разширяване на сътрудничеството в областта на научните изследвания с активното съдействие на Френско-германския център за приложни изследвания по икономика и управление в Стопанския факултет.

- Работни срещи с проф. Laurent Cordonnier, декан на Факултета по икономически и социални науки, проф. Pierre Alary, директор на програмата Лисанс по Икономика и управление в Лил 1 и с колегите Eric Sury, J-J. Nowak, F. Gilles, M. Zemmour и др.