Начало / Новини / Новини и събития / Доц. дбн Любен Загорчев участва в 17-тия Световен конгрес по паразитни растения в Япония

   
Доц. дбн Любен Загорчев участва в 17-тия Световен конгрес по паразитни растения в Япония

На 4 юни 2024 г. доц. дбн Любен Загорчев, ръководител на научната група „Растителни паразити“ по проект SUMMIT на Софийския университет, представи резултати от проекта в рамките на 17-тия Световен конгрес по паразитни растения (17th World Congress on Parasitic Plants https://www.kuba.co.jp/wcpp17/ ) в Нара, Япония.

Форумът, който събира водещите учени в тази научна област и се провежда в периода 3-7 юни 2024 г., е най-големият специализиран научен форум на тази тема, организиран от International Parasitic Plant Society на всеки две години. В настоящото издание участват близо 160 регистрирани участници от 32 страни от всички континенти. Предвидени са 64 устни презентации, предварително избрани от научния комитет и 55 постерни съобщения.

1-100

С участието на научната група "Растителни паразити" от проект SUMMIT на Софийския университет се постига не само световна видимост, но също възможност за обмяна на идеи и опит, и установяване на нови международни сътрудничества.

Проектът SUMMIT (Sofia University Marking Momentum for Innovation and Technological Transfer), е финансиран от ЕС NextGenerationEU по Националния план за възстановяване и устойчивост, компонент „Иновативна България“, Инвестиция 1 „Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез наука и иновации“.