Начало / Новини / Календар / Рожден ден на Алма Алтер - “Ромео и Жулиета - сонет за безсмъртната любов” по У. Шекспир

Театрална зала, Ректорат

На един от най-големите християнски празници - Богоявление, в който небето се отваря и най-съкровените желания на сърцето се сбъдват, Театър-Лаборатория Алма Алтер отбелязва своите 24 години!

Избрахме да отпразнуваме любовта, която ни свързва в измеренията на театъра с едно от най-любимите ни, най-награждавани и най-пътували заглавия - “Ромео и Жулиета” по У. Шекспир!

Режисьорът Николай Георгиев се впуска към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия, но не за да я постави на сцена, а за да срещне човекът-зрител с едно момиче-ангел.

Неин партньор е Георги Арсов. Те се отказват от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и откровено заявяват „Аз не съм Ромео“, „Аз не съм Жулиета“.

Оръжие в битката на двете големи фамилии Монтеки и Капулети са хореографиите на Петя Йосифова, а в подкрепа на любовта е авторската музика на Константин Кучев. Спектакълът е решен в стилистиката на бедния театър. Декорите липсват. Остава само срещата между човеците.

Режисьор: Николай Георгиев

Хореограф: Петя Йосифова

Музика: Константин Кучев

Вход: Свободен (Запетайка на лявата ръка)

Запазете своя безплатен билет www.ticketsource.co.uk/alma-alter или на тел: 0888353732

ромео и жулиета