Начало / Новини / Календар / Публична лекция на проф. дфн Павел Павлович на тема: “Преводите на Корана на български език между 1900 и 1944 г.”

Заседателна зала 1, Ректорат

Университетският център за регионални изследвания и анализи има удоволствието да Ви покани на публичната лекция на проф. дфн Павел Павлович на тема: “Преводите на Корана на български език между 1900 и 1944 г.”

Проф. дфн Павел Павлович преподава средновековна арабска цивилизация и арабски език в Катедрата по арабистика и семитология на Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет “Св. Климент Охридски" и история на исляма в Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.

През 2017 г. проф. Павлович получава престижната награда за книга на годината в Иран за монографията си “Между писанието и канона. Ислямското разбиране за калала през втори век по хиджра (718-816 г.)” (на английски: Between Scripture and Canon. The Formation of the Islamic Understanding of Kalāla in the Second Century AH (718–816 CE).

Лекцията ще се проведе от 17:30 ч. на 6 юни 2024 г. (четвъртък) в Заседателна зала 1 в Ректората на СУ “Св. Климент Охридски”.

За повече подробности относно инициативата последвайте страницата ни във Facebook и/или тази на събитието .

99