Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата „Основи на медийната педагогика: пътеводител в света на дигиталната култура и нейните средства“

Конферентна зала, в Ректорат

„Основи на медийната педагогика: пътеводител в света на дигиталната култура и нейните средства“ – това е заглавието на поредната девета монография с автор, проф. дн Данаил Данов, която в средата на декември бе публикувана от Издателството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Книгата се спира в подробности на същността и ролята на социалните медии, дигиталната идентичност, интернет игрите, кибертормоза, сексуалността в онлайн пространството, онлайн манипулацията, както и на медийната грамотност като цел и средство на медийната педагогика. Авторът разглежда възможностите и предизвикателствата на дигиталната култура, пряко следствие на медийната цифровизация, през погледа на деца, тийнейджъри, родители и експерти. Монографията ще бъде представена от проф. д-р Симеон Василев от 17.30 ч. на 18.01.2024 в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет.

 

11