Начало / Новини / Календар / Лекция на тема: „Иисус Христос като Учител: Опит за педагогически прочит на евангелския текст“

Аула, Богословски факултет

На 30 януари 2024 г. в Богословския факултет на Софийския университет ще се проведе традиционното честване на празника на православните богословски школи. Той се отбелязва в деня, когато се отбелязва паметта на големите богослови на Православната църква – св. Василий Велики, св. Йоан Златоуст и св. Григорий Богослов.

След празничното богослужение в академичния параклис, от 11,30 ч. в аулата на Богословския факултет на СУ ще бъде изнесена академична лекция на гл. ас. д-р Полина Спирова на тема: „Иисус Христос като Учител: Опит за педагогически прочит на евангелския текст“. Лекцията разглежда фрагмент от евангелието на Лука, на базата на който ще бъдат маркирани щрихи от педагогическия подход на Иисус: как разгръща своеобразният си урок, какви методи и техники използва, как общуване с учениците и слушателите и т.н. Очертават се известни допирни точки на подхода на Христос с някои от съвременните педагогически концепции.

Messenger_creation_a66e2bb9-079c-4cd9-9507-df5bbf2b8e6a