Начало / Университетът / Бургаски филиал на Софийския университет / Новини от филиала в Бургас / Истории за Антрактида от първо лице в Бургас – проф. Христо Пимпирев представя биографичната книга "Антарктическият стопаджия" в Бургас - 20 октомври, 17:30 ч.

   

15.101.2023

 

БУРГАС ПОСРЕЩА ДОАЙЕНА НА БЪЛГАРСКАТА АНТАРКТИЧЕСКА ПРОГРАМА ПРОФ. ХРИСТО ПИМПИРЕВ НА 20 ОКТОМВРИ

 

На 20 октомври /петък/ от 17.30 часа популярният полярен изследовател – проф. Христо Пимпирев, ще гостува в Библиотеката в Бургас, за да представи книгата си – „Антарктическият стопаджия“. По време на срещата с безценните спомени, гледки, истории и факти от първо лице, българският визионер и лидер на антарктическите експедиции до Ледения континент ще бъде в компанията на фотографа и журналист Иглика Трифонова – една от стоте жени в полярната наука и образование и участник в пет български експедиции до Антарктида.

 

hristo-pimpirev-antarkticheskiyat-stopadzhiya-30

 

 

Срещата с проф. Пимпирев се реализира по покана на Бургаския Филиал на СУ „Св. Климент Охридски” и с партньорството на Община Бургас, а входът е свободен.

Повечето българи са чували името на Христо Пимпирев и си спомнят усмихнатия професор от телевизионния екран. Знаят за експедициите и за нашата база на Антарктида, за трудностите, с които полярниците ни срещат, и за успехите, които постигат на Ледения ко
нтинент всяка година. Но кой е човекът зад широката усмивка?! Как е успял да превърне личната си мечта в държавна политика и вече десетилетия наред да създава положителен образ на България по света? Какво го мотивира и вдъхновява и му дава сили неотклонно да върви напред?

Отговорите на тези и много други въпроси проф. Пимпирев събира между кориците на една истинска приключенска книга и ще разкаже лично на бургазлии на 20 октомври в Библиотеката.

 

 

Събитието във Фейсбук