Начало / Университетът / Бургаски филиал на Софийския университет / Новини от филиала в Бургас / Група студенти и преподаватели от Софийски университет „Свети Климент Охридски“, специалност "Културология" посети Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ - Бургас

   

12.10.2023

1

 

Група студенти и преподаватели от Софийски университет „Свети Климент Охридски“, специалност "Културология" посети Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“.

 

Всяка година се провежда лятното училище на групата, която този път е избрала Бургас. Темата на студентите е „Ресурсите, които служат за местно развитие“. За културолозите книгата, четенето и местата за събиране са ключови. Славата на бургаската Библиотеката е предшествала тяхното посещение и избор.

 

Това е единствената новопостроена библиотека в България. За студенти и преподаватели е било много полезно и приятно да видят какво е направено тук. А то не е никак малко, а културната институция продължава да се развива, констатираха гостите. "... Видяното надмина очакванията ни...", споделиха новите приятели на Библиотеката, които очакваме отново в Бургас.

 

2
7
3
5