Начало / Университетът / Бургаски филиал на Софийския университет / Новини от филиала в Бургас / Филиал Бургас на СУ поздравява екипа на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с началото на академичната година за чуждестранни студенти

   

27.10.2023

1

 

Директорът на Бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ присъства на церемонията по откриване на академичната година за чуждестранните студенти в Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. За първи път в историята на града и на висшето училище млади хора от различни държави ще учат „Медицина“ в морския град. Новите студенти идват от Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Индия, Ирландия, Италия, Кипър, Киргизстан, Норвегия, Пакистан, Сирия, Тунис, Финландия и Шри Ланка. С тази стъпка Бургас се превръща в международен притегателен университетски център с общност от 15 държави.

2

 

Посланикът на Индия Н. Пр. Санджай Рана лично приветства студентите и им пожела успех.

 

3

 

Бургаският филиал на СУ поздравява ръководството, студентите и преподавателите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и им пожелава успешна академична година.