Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет официално откри нова модерна аудитория за обучение

   

13.05.2024

 

Официално откриване на реновираната аудитория 420 „акад. проф. д-р Никола Попов“ беше проведено в Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Събитието се състоя на 10 май 2024 г. Финансирането на обновената зала е осигурено от българската технологична компания Euro Games Technology (EGT), която е сред световните лидери в гейминг индустрията.

Picture4

На събитието присъстваха деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев и г-н Владимир Доков, главен изпълнителен директор на EGT. Tе откриха залата пред гостите - преподаватели, студенти и партньори на факултета.

„Тази зала представлява нова стъпка в желанието ни да предоставяме качествена подготовка на нашите студенти и сме изключително доволни от крайния резултат. За нас е удоволствие да си сътрудничим с модерни компании като EGТ, които активно се ангажират с подобряване на учебната среда“, сподели доц. д-р Атанас Георгиев.

Picture5

Снимка: Studio Blenda

„Знанията и професионализмът са неща, които ние, като компания, много ценим. Те са част и от нашата философия. Радвам се, че студентите ще могат да развиват уменията си в обстановка, която подпомага техния успех“, каза г-н Владимир Доков.

Стопанският факултет, намиращ се в блок 3 на бул. „Цариградско шосе“ 125, обитава сграда, която в миналото е била проектирана не за университетски учебен корпус, а за общежитие. Съвременната архитектурна наука, а и поведенческата икономика подсказват различни подходи за трансформацията на предназначението на обществените пространства, която да подпомага основната цел – по-ефективно учене и развитие на социалния капитал на студентите, изследователите и преподавателите. Арх. Яна Крумова демонстрира оригинален подход в решаването на тази задача с огледала, които оптично скриват трегерите, с акустични тавани, зонално осветление и щори. Залата следва тенденцията в най-добрите университети по света да може да бъде преконфигурирана през подредбата на мобилни столове и маси, екрани и камери.

Аудитория 420 носи името на бившия ректор (1989-1991 г.) на СУ „Св. Климент Охридски“ акад. проф. д-р Никола Попов. Акад. Попов е икономист, възпитаник на Софийския университет и преподавател в него от 1948 г. През периода 1961 – 1966 г. е и заместник-ректор на Университета. Той е и инициатор на възстановяването на Стопанския факултет след промяната на режима през 1989 г.

Обновяването и трансформирането на архитектурната среда на факултета е част от стратегията за получаване на „тройна корона“ от акредитации в областта на икономическото образование и утвърждаване на позицията на факултета като водещо световно икономическо училище. През 2023 г. Стопанският факултет беше признат за едно от топ 300 бизнес училища в света от AMBA (Association of MBAs). Стопанският факултет е член на Глобалната мрежа на бизнес училищата (GBSN) от 2024 г.

Модерният интериор на новата зала и нейните функционални възможности позволяват провеждането на широк кръг събития извън класическото преподаване като: бизнес конференции и обучения, кръгли маси и др. Инвестицията на Euro Games Technology e част от стратегията на компанията за развитие и подготовка на кадри, която включва организирането и участието в различни инициативи в сферата на технологиите и бизнеса под формата на обучения, лекции и събития. По време на неформалните разговори интерес предизвика стратегията на компанията за инсорсинг като контрапункт на масовия аутсорсинг.

През месец май се очаква „премиерата“ на още една зала в Стопанския факултет.

 

Повече за новината в медиите:

Модерни технологии и вдъхновение за успех в новата зала на Стопанския факултет на СУ | Profit.bg

Откриха нова модерна зала за обучения в Стопанския факултет на Софийския университет - Образование - Новини Бг (novini.bg)

БТА :: Стопанският факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ има нова реновирана аудитория (bta.bg)

Доц. Тодор Ялъмов: Добрата среда е условие за успех в ученето и работата - Акценти от програмата - БНР Новини (bnr.bg)

Стопанският факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ има нова реновирана аудитория - DEO (maritime.bg)