Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата "Пастирско богословие"

Богословски факултет

В Богословски факултет ще бъде представен учебникът по Пастирско богословие на схиархимандрит Йоан (Маслов) от Русия, познат на българските читатели от неотдавна издадената у нас негова книга „Симфония по творенията на св. Тихон Задонски”. Учебникът се издава с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий.

В изданието са събрани бисери на светоотеческата мъдрост. Авторът е постигнал прекрасен синтез между наставленията на древните св. отци и пастирските примери от по-ново време. Пособието е препоръчително както за богословските факултети и семинариите, за свещениците в тяхната енорийска дейност, така и за по-широк кръг читатели, които искат да се запознаят с онази специфика на душегрижието и пастирството, оставила вековечна светла диря в историята на Църквата.

На представянето ще присъстват Сливенският митрополит Йоаникий, Величкият епископ Сионий, свещеник Климент Харизанов и Дарин Алексиев – редактори на учебника. Със свои изпълнения на песнопения ще се представят и хоровете на Софийската Духовна Семинария и читалище "Славянска беседа".