Начало / Новини / Календар / Изложба към Sofia Architecture Week

Галерия Алма Матер

 

„Арт терапия” е изложба, организирана от Центъра за неформално образование и културна дейност АЛОС. Тя ще представи проекти, свързани с артистична намеса в занемарени градски места, предимно в периферията на София. Целта е чрез повече или по-малко провокативна намеса тези “негативни” пространства да бъдат обратно социализирани и припознати като добра част от града.

Предварително заявилите се участници ще могат да експериментират с различни видове техники при реализирането на конкретен художествен проект за дадено обществено място. Избраните зони могат да бъдат най-различни: от занемарени паркове и сгради до запуснат тротоар или изоставен двор. Целта е да бъдат въвлечени освен артистите и обикновени граждани, както и случайни минувачи, за да се привлече общественото внимание върху проблемите на градската среда.

Акциите ще бъдат фото и видео-заснемани и предавани наживо онлайн, както и на видеостена в Телефонната палата, която е едно от изложбените пространства на тазгодишната Sofia Architecture Week 2012